leer

Ero-Market
Начало arrow Секс Медицина arrow Дефлорацията


брой 1

Меню
Начало
Секс Новини
Секс Култура
Запознанства
Секс Магазин - Онлайн
Мъжко бельо-online
Секс Магазини в страната
Разкази, изповеди
Обяви
Галерия-конкурси
Обяви - за всеки по нещо
Сексолог
Сексолог
Секс Медицина
Онлайн Магазин
Он Лайн ТВ
За Реклама
Top Класация
За Контакти
Общи условия
Търсене
Право
Он Лайн ТВ
SMS Реклама
Топ Продукти
01 Кукла мъж ГАРИ
02 Кукла жена Огън
03 Кукла мъжка "ЖЕЛЕЗНИЯ"
Гласувай за сайта


Гласувай

Статистика
Потребители: 2108
Материали: 796
Връзки: 0
Посетители: 2271207
Прогноза за времето
Tемпература: '
Хладен вятър: '
Влажност: %
Скорост:  
Посока: '
Атм.налягане.:  
Покажи още детайли
Прогнозата е от : 
RSSfeedXTD
Кой е онлайн
Забавни неща
ВИП Обяви
Информация Тук.
Платени Линкове
Информация Тук.

www.dir.bg
www.mobio.bg
www.gay-eu.net

Дефлорацията
11 February 2008

 Дефлорацията (defloratio, лат. de - отделяне, отстраняване + flos, floris - цвят, младост, девственост) представлява нарушение на целостта на девствената ципа (химен) на жената, която се извършва както от самата жена, така и от избрани нейни партньори в процеса на сексуално общуване (мъже или жени). В средновековието девицата била възпявана като цвете, а нарушаването на девствеността й сравнявали с увредата на цветето, откъдето е дошъл и терминът дефлорация. Обикновено отнемането на девствеността става по време на първият полов акт, при който хименът се разкъсва, но при редица жени, отнемането на девствеността става при други условия. Съществуват и случаи, които изискват лекарска намеса, поради анатомични особености на ципата.

От анатомична гледна точка, девствената ципа представлява гънка на лигавицата на влагалището, която е представена от съединителна и еластична тъкан. Най-често има пръстеновидна форма и отвор, разположен централно. Съществуват различни по вид химени:
- пръстеновиден - hymen anularis, среща се в около 75% от жените;
- налобен - hymen lobatus, s. lobularis;
- полулунен - hymen semilunaris;
- устоподобен - hymen labiiformis;
- тръбовиден - hymen tubiformis;
- фуниевиден - hymen infundibuloformis;
- зъбовиден или назъбен - hymen denticulatus;
- ресничест - hymen fimbriatus;
- преграден - hymen septicus;
- полупреграден - hymen subsepticus;
- кръстовиден - hymen cruciatus;
- спираловиден - hymen spiralis;
- раздвоен - hymen carinatus;
- прозорчест - hymen cribriformis;
- лъжливопрозорчест - hymen pseudocribriformis;
- непроходим - hymen imperforatus.

Някои форми и устройство на химена (като нисък, еластичен, с голям отвор) позволяват извършването на полов акт без разкъсване - типично за налобения, пръстеновидния и полулунния химен. Такива жени се срещат не толкова рядко, като обстоятелствотото, че при тях няма разкъсване и изтичане на кръв (сигнификацията на девицата), не означава, че те вече не са извършили първото си полово сношение. Липсата на кръв в първата брачна нощ е причина да бъде обвинявана младоженката, че не е девствена, което води до възникване на недоверие, а нерядко до унижаване и принуждаването й да се съгласи на своеобразен преглед от избрани членове от сватбеното обкръжение.
Съществуват химени, чиито щърбини могат да се вдадат навътре при полово сношение, при което на практика има вгъване на тъкан, отваряне на отвора на влагалището и липсата на разкъсвания, което в никакъв случай не е показател за липсата на девственост на жената, а напротив, това е анатомична особеност. Съществуват и други варианти, например при химените с дебели еластични мостчета, които са трудно податливи на дефлорация с пенис, до невъзможност за "консумация" на брака, което също може да доведе до брачни недоразумения.

Самата дефлорация може да бъде пълна, когато се стига до основата на химена, и непълна, когато не се стига до основата. Обикновено дефлорационната щърбина (цепнатина, улей) е една или две, и много рядко 3-4. Това са посоките на разкъсване на химена, които ако си представим часовников циферблат, то те са насочени най-често към 6-часа, по-рядко към 5 и 7, или 3 и 9 часа.
В медицинската практика, самата дефлорация се дели и в зависимост от това кога е извършена и бива прясна и стара. Прясната дефлорация е тази, при който ръбовете на разкъсания химен са кръвонаседнати, оточни и кървят спонтанно при допир (в първите 1-3 дни). Постепенно кръвонасядането и отокът изчезват и разкъсаните ръбове зарастват, но целостта на химена не се възстановява. Пълното покриване на химена с епителна тъкан става до 20-ия ден.
Стара дефлорация - настъпва след 20-ия ден, когато епителната тъкан вече е покрила разкъсванията и липсват белезите на прясната дефлорация.
Друга важна особеност е, че една естествена щърбина на химена никога недостига до неговата основа, за разлика от дефлорацията, при която щърбината е стигнала до основата. Естествените щърбини имат по-изтънели ръбове, какъвто е ръбът на хименовото отвърстие, докато ръбовете на старите щърбини не показват такова изтъняване, защото не са естествено продължение на хименовия ръб. Към основата те назебеляват толкова, колкото е дебелината на хименът; ръбът на дефлорационната щърбина в тези случаи наподобява триъгълник с основа към влагалището. Раздалечаването на ръбовете на щърбината с малка липса на химен в основата (1-2 и повече mm), което се получава при многократни полови сношения, също говори, че щърбината е дефлорационна. Обикновено естествените щърбини са повече на брой (4-5), докато дефлорационните са 1-2 и много рядко повече от 2. Разположението на щърбината може да насочи, че е резултат от дефлорация. При полово сношение, задния влагалищен вал подплътява съответния участък от химена, който по-добре издържа на притискане и разкъсването става встрани. С това се обяснява обстоятелството, че когато дефлорационните щърбини са две, най-често са разположени към 5 и 7 часа на часовниковия циферблат.

Наличието на прясна или стара дефлорационна щърбина не може да се счита за абсолютен белег за извършено полово сношение, тъй като разкъсване на химена може да се получи от вкарване на пръсти, инструменти или други предмети. Изолирани травми на химена при бягане, скачане, спускане (плъзгане) и падане са невъзможни, тъй като дълбокото му анатомично разположение не допуска такова нараняване. Падания върху кол или други издадени предмети, могат да причинят увреда на химена, но те са съпроводени с травма и на околните органи. По-рядко се получават наранявания на химена, когато момичетата онанират и то в моменти на търкане с по-груби предмети в моментите на силна възбуда и оргазъм.

По правило образуваната от разкъсването щърбина не се затваря и остава в този си вид през целия живот. Понякога жени със стара дефлорация или с химен, позволяващ коитус без разкъсване и следователно без кръвотечение, се стараят да заблудят младоженеца, околните, че са прясно дефлорирани. Затова често се прибягва към хименопластика или хименорафия, с която се цели създаване на стеснен отвор и то не за дълго време. Хименорафията не води до зарастване на изкуствената щърбина, а до създаване на известна пречка за вкарване на пениса, при преодоляване на която да се получат нови разкъсвания и протичания на кръв.

Като цяло, акта на дефлорирането може да се възприеме по различен начин от девствениците, от панически страх и ужас за това, което предстои, до радостно-благодарни чувства, за това, че се е отдала на любимия човек. Нормално до 3-5 дни от дефлорацията краищата на нарушения химен вече зарастват и половата близост в последствие не предизвиква болезнени усещания.

Самата дефлорация има и чисто социо-културен аспект, който е важен за сексологията, тъй като от нея често са зависими два живота, а понякога става причина и за крайно-драматични състояния. Обикновено мъжете имащи отношение към секса с жени мечтаят да правят секс с девственица или да са първите мъже на такива жени. Съвременната статистика показва обаче, други резултати:
- малък процент мъже попадат на девственица;
- съществуват мъже, които избягват девствениците;
- съществуват мъже, които търсят секса с девственици;
- при всеки пети мъж при дефлорация са възникнали сериозни проблеми.

 

Съществуват и жени-дефлораторки. При много народи, дефлорацията била извършвана от жени, като правило по-старите представителки на рода или шаманки. Ползвали най-разнообразни подръчни средства. Например знахарките от централноафриканските племена лишавали "жертвата" на невинност с остра игла, направена от кост на някое животно.
На Филипините, родителите канели дефлораторките, още когато момичето нямало и десет годишна възраст, а в африканските племена на мазите, момичетата ги дефлорирали на 4-5 годинки.
Понякога в качеството на дефлораторки встъпвали и майките на дъщерите, като в Перу например майката лишавала момичето от девственост публично
Когато се пристъпва към дефлорация, трябва да се спазят и няколко чисто сексологични аспекта, които са важни за една двойка:
1. Половият акт с девственица трябва да започне само след продължителна прелюдия. При дефлорирането ласките са важни, ефективни и се явяват източник на хормони, които ще повлияят чистия аспект на болката, която се изпитва от разкъсването, т.е. те ще се явят ефективни обезболяващи за жената. Най-добре е, ако може и този акт да завърши с оргазъм от страна на жената. Трябва да се знае, че следва да се отдели основно внимание на клитора, тъй като болшинството жени в първата брачна нощ не изпитват вагинален оргазъм, поради което стимулацията на клитора ще остави приятно впечатление в жената за секса.
2. По време на любовните ласки трябва опитният мъж да си помогне с пръсти и леко да разгъне девствената ципа, с което да облегчи дефлорирането.
3. Към дефлорация се пристъпва тогава, когато влагалището на жената е увлажнено, а устните са набъбнали. Прониква се  бързо, но не и рязко, с увереност и с добре ерегирал член, който със своята твърдост да преодолее препятствието.
4. По време на пъвия полов акт, най-добре е момичето да сгъне краката в коленете си, тъй като при разгънати и изпънати крака, разкъсването на химена става по-рязко, по-грубо и по-болезнено.
5. Мъжът, извършващ дефлорирането трябва да е уверен в себе си, да не се усеща колебливост, неопитност и суетничене, което да превърне първия секс на жената в неприятен мъчителен спомен, тъй като от първия мъж зависи и по-нататъшното опознаване и реакции на жената към секса. Редица от сексуалните неврози при жената се развиват именно от неграмотно извършена дефлорация.
6. Ако мъжът не е уверен в себе си, то добре би било да се откаже от това.
7. След дефлорацията, половият акт не трябва да завършва, а да се продължи с нежните стимулации на жената, докато тя достигне до един или няколко оргазъма.

 
< Предишна   Следваща >
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!
Последни Новини
Еро-МАРКЕТ се сдоби с нов сайт
Новата платформа дава по-добри възможности на нашите потребители да рекламират и полз...
Sex Big Brother
Находчив германец е измислил нещо като Биг Брадър, в който сексът не е мираж, а даже го и...
Литекс искат Баничката на корицата на "Плейгърл"
От Литекс за пореден път нападнаха рефера Цветан Георгиев, който според тях ги е ощетил...
Никога не съм срещал футболист хомосексуалист
Италианският селекционер Марчело Липи заяви, че "през 40-годишната си кариера никога ...
В Македония открили лек срещу хомосексуалноста
"Ако не искаш да си гей...пий хапчета"Македонски психиатър е лекувал млади хомосек...
Забраняват на гейовете да лобират у нас
С текст, който забранява лобистката дейност, насочена срещу "обществения морал", д...
Нямаме пари, скъпа, но имам тялото ти
Не е лесно да се живее в условията на икономическа криза. Точно когато намалява покупат...
Любопитни новини: Британец блудства с улична лампа
32-годишен мъж е арестуван във Великобритания за . Както съобщава прессекретаря на поли...
Лесбийки луднаха по Манчестър Юнайтед
Футболистките на London Lesbian Kickabouts стискат палци на Манчестър Юнайтед в битката за титлат...
Продукти Търсене

Design by: flamingo Studio Design by: flamingo Studio Design by: Flamingo Studio

TopFlamingo

Design by: Flamingo Team